ПрАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» створений на основі Богодухівського м’ясокомбінату — м’ясопереробного підприємства з 90-річною історією в місті Богодухів Харківської області.

Історія Богодухівського м’ясокомбінату починається в далекому 1930 р. з будівництва птахокомбінату, льодосоляного холодильника (місткістю 87 тонн одночасного зберігання замороженої сировини), двох годівниць для відгодівлі птиці та стайні.

У 1950 р. збудовано забійний цех по забою свиней і великої рогатої худоби (потужністю 20 тонн на добу), цех з виробництва ковбасних виробів (потужністю 2 тонни на добу). Ковбасне виробництво зароджується на підприємстві в 1956 р.
Велика кількість незначних будівельних проєктів, розширення і реконструкція виробничих потужностей супроводжує підприємство протягом усього періоду діяльності аж  до 2005 р., коли м’ясокомбінат увійшов до складу SMK Group.

Після цього на підприємстві починається насправді масштабне будівництво і реконструкція, повністю оновлюється обладнання і значно розширюються виробничі потужності.

У 2006-2012 рр. будуються та запускаються в експлуатацію цехи з виробництва варених і напівкопчених ковбас, з виробництва сирокопчених і сиров’ялених ковбас, з виробництва варено-копчених і сирокопчених делікатесів. Це дозволяє значно збільшити обсяги виробництва продукції і вийти на якісно новий рівень.

У 2017 році будується і запускається в експлуатацію найбільший в Україні цех з виробництва сирокопчених і сиров’ялених ковбас.

У 2018 році завершується повна реконструкція виробничих цехів і адмінкорпуса. Починається будівництво експедиції.

У 2020 році завершується будівництво цеху фізико-хімічної обробки стічних вод підприємства, в якому встановлюється лінія для фільтрації стічних вод від механічних домішок і твердих частинок.

З моменту входження до складу SMK Group і до теперішнього часу на підприємстві проведена повна реконструкція, повністю оновлено обладнання і значно розширені виробничі потужності.

М’ясокомбінат виробляє продукцію під торговою маркою «Богодухівський м’ясокомбінат». На виробничих потужностях Богодухівського м’ясокомбінату також виробляється продукція під торговими марками «Салтівський м’ясокомбінат» (переважно, сиров’ялені та сирокопчені ковбаси), а також «Смакуй українське».

Крім традиційних виробів з м’яса, таких як варені ковбаси, сосиски і сардельки, варено-копчені, напівкопчені та твердокопчені ковбаси, сирокопчені та сиров’ялені ковбаси, шинки, варено-копчені та сирокопчені м’ясні делікатеси, смажені і запечені м’ясні вироби, холодець і паштети, охолоджені м’ясні напівфабрикати, м’ясокомбінат також виробляє широкий асортимент особливої делікатесної м’ясної продукції: свинячі реберця, яловичина делікатесна, вирізка свиняча, бекон делікатесний з свинини і багато інших смаколиків.

На підприємстві виготовляється більше ніж 500 найменувань продукції під ТМ «Богодухівський м’ясокомбінат».

Головна гордість заводу — сирокопчені та сиров’ялені ковбаси.

Богодухівський м’ясокомбінат єдиний в Україні виробляє Фует за іспанською технологією.

Популярні асортиментні позиції Богодухівського м’ясокомбінату, на основі відгуків споживачів,:

  • Ковбаса варена «Дитяча» ДСТУ ;     
  • Сардельки «Дитячі» ДСТУ;     
  • Ковбаса варено-копчена «Сервелат»;     
  • Ковбаса варено-копчена «Салямі Кох Класична»;     
  • Ковбаса напівкопчена «Салямі Іспанська»;     
  • Ковбаса сирокопчена «Махан По-татарськи»;     
  • Ковбаса сиров’ялена «Фует з інжиром»;     
  • Шинка «Слобожанська»; 
  • Язик заливний.     

Виробництво оснащене сучасним обладнанням провідних європейських виробників: SCHRÖTER (Німеччина), HANDTMANN (Німеччина), POLY-CLIP (Німеччина), MULTIVAC (Німеччина), CLIMAJET (Німеччина), PANINI (Італія), ULMA (Іспанія), NOVOTHERM (Австрія), NOWICKI (Польща).

Продукція Богодухівського м’ясокомбінату відповідає всім чинним законодавчим нормам і вимогам України. На підприємстві сертифікована інтегрована система управління якістю та безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних стандартів — ISO 9001:2015 «Система менеджменту якості» та ISO 22000:2018 «Система менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі виготовлення харчової продукції».

Богодухівський м’ясокомбінат бере активну участь у громадському житті Богодухова. М’ясокомбінат регулярно підтримує різні соціальні ініціативи, благодійні акції, надає допомогу найменш забезпеченим верствам населення.

Нині Богодухівський М’ясокомбінат є одним з найсучасніших і високотехнологічних м’ясопереробних підприємств в Україні і беззаперечним лідером м’ясопереробного ринку в Харківській області.

Щорічно м’ясокомбінат нарощує виробничі потужності, оптимізує технологічні процеси і розширює регіони представленості своєї продукції.

Продукція Богодухівського М’ясокомбінату широко представлена на Сході, Півдні та в Центрі України.

Керівництво:

Директор — Рябовол Віталій Вікторович.

Контакти:

Адреса: Харківська обл., м. Богодухів, вул. Привокзальна Слободка, 68

Тел.: +38 (068) 583-62-57

E-mail: bmk.mk68@gmail.com

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Є питання або бізнес-пропозиція?
Напишіть нам

Додати файл
*Такого e-mail адреса не существует