Про Богодухівський м'ясокомбінат
ПрАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» створений на основі Богодухівського м’ясокомбінату — м’ясопереробного підприємства з 90-річною історією в місті Богодухів Харківської області.
Історія Богодухівського м’ясокомбінату починається в далекому 1930 р. з будівництва птахокомбінату, льодосоляного холодильника (місткістю 87 тонн одночасного зберігання замороженої сировини), двох годівниць для відгодівлі птиці та стайні.
У 1950 р. збудовано забійний цех по забою свиней і великої рогатої худоби (потужністю 20 тонн на добу), цех з виробництва ковбасних виробів (потужністю 2 тонни на добу). Ковбасне виробництво зароджується на підприємстві в 1956 р.
Велика кількість незначних будівельних проєктів, розширення і реконструкція виробничих потужностей супроводжує підприємство протягом усього періоду діяльності аж до 2005 р., коли м’ясокомбінат увійшов до складу SMK Group.
Після цього на підприємстві починається насправді масштабне будівництво і реконструкція, повністю оновлюється обладнання і значно розширюються виробничі потужності.
У 2006-2012 рр. будуються та запускаються в експлуатацію цехи з виробництва варених і напівкопчених ковбас, з виробництва сирокопчених і сиров’ялених ковбас, з виробництва варено-копчених і сирокопчених делікатесів. Це дозволяє значно збільшити обсяги виробництва продукції і вийти на якісно новий рівень.
У 2017 році будується і запускається в експлуатацію найбільший в Україні цех з виробництва сирокопчених і сиров’ялених ковбас.
У 2018 році завершується повна реконструкція виробничих цехів і адмінкорпуса. Починається будівництво експедиції.
У 2020 році завершується будівництво цеху фізико-хімічної обробки стічних вод підприємства, в якому встановлюється лінія для фільтрації стічних вод від механічних домішок і твердих частинок.
З моменту входження до складу SMK Group і до теперішнього часу на підприємстві проведена повна реконструкція, повністю оновлено обладнання і значно розширені виробничі потужності.
М’ясокомбінат виробляє продукцію під торговою маркою «Богодухівський м’ясокомбінат». На виробничих потужностях Богодухівського м’ясокомбінату також виробляється продукція під торговими марками «Салтівський м’ясокомбінат» (переважно, сиров’ялені та сирокопчені ковбаси), а також «Смакуй українське».
Крім традиційних виробів з м’яса, таких як варені ковбаси, сосиски і сардельки, варено-копчені, напівкопчені та твердокопчені ковбаси, сирокопчені та сиров’ялені ковбаси, шинки, варено-копчені та сирокопчені м’ясні делікатеси, смажені і запечені м’ясні вироби, холодець і паштети, охолоджені м’ясні напівфабрикати, м’ясокомбінат також виробляє широкий асортимент особливої делікатесної м’ясної продукції: свинячі реберця, яловичина делікатесна, вирізка свиняча, бекон делікатесний з свинини і багато інших смаколиків.
На підприємстві виготовляється більше ніж 500 найменувань продукції під ТМ «Богодухівський м’ясокомбінат».
Головна гордість заводу — сирокопчені та сиров’ялені ковбаси.
Богодухівський м’ясокомбінат єдиний в Україні виробляє Фует за іспанською технологією.
Популярні асортиментні позиції Богодухівського м’ясокомбінату, на основі відгуків споживачів,:
- Ковбаса варена «Дитяча» ДСТУ ;
- Сардельки «Дитячі» ДСТУ;
- Ковбаса варено-копчена «Сервелат»;
- Ковбаса варено-копчена «Салямі Кох Класична»;
- Ковбаса напівкопчена «Салямі Іспанська»;
- Ковбаса сирокопчена «Махан По-татарськи»;
- Ковбаса сиров’ялена «Фует з інжиром»;
- Шинка «Слобожанська»;
- Язик заливний.
Виробництво оснащене сучасним обладнанням провідних європейських виробників: SCHRÖTER (Німеччина), HANDTMANN (Німеччина), POLY-CLIP (Німеччина), MULTIVAC (Німеччина), CLIMAJET (Німеччина), PANINI (Італія), ULMA (Іспанія), NOVOTHERM (Австрія), NOWICKI (Польща).
Продукція Богодухівського м’ясокомбінату відповідає всім чинним законодавчим нормам і вимогам України. На підприємстві сертифікована інтегрована система управління якістю та безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних стандартів — ISO 9001:2015 «Система менеджменту якості» та ISO 22000:2018 «Система менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі виготовлення харчової продукції».
Богодухівський м’ясокомбінат бере активну участь у громадському житті Богодухова. М’ясокомбінат регулярно підтримує різні соціальні ініціативи, благодійні акції, надає допомогу найменш забезпеченим верствам населення.
Нині Богодухівський М’ясокомбінат є одним з найсучасніших і високотехнологічних м’ясопереробних підприємств в Україні і беззаперечним лідером м’ясопереробного ринку в Харківській області.
Щорічно м’ясокомбінат нарощує виробничі потужності, оптимізує технологічні процеси і розширює регіони представленості своєї продукції.
Продукція Богодухівського М’ясокомбінату широко представлена на Сході, Півдні та в Центрі України.
Керівництво:
Директор — Рябовол Віталій Вікторович.
Контакти:
Адреса: Харківська обл., м. Богодухів, вул. Привокзальна Слободка, 68
Тел.: +38 (068) 583-62-57
E-mail: bmk.mk68@gmail.com
Є питання або бізнес-пропозиція?
Напишіть нам